середа, 20 січня 2016 р.

Всеукраїнська учнівська олімпіада з ЕКОЛОГІЇ

Наші учні в трійці переможців



 


16 січня 2016 року відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології на базі Комунального вищого навчального закладу Київської обласної ради «Академія неперервної освіти» в м. Біла Церква в якому також взяла участь команда учнів Кагарлицького району.
Всеукраїнська учнівська олімпіада проводиться в два тури. Перший тур (теоретичний) – це написання тестової контрольної роботи та вирішення екологічних задач, на нього припадає лише 20% балів від загальної кількості. Другий тур (практичний) – полягає в публічному захисті екологічного проекту, виконаного учасником змагань за індивідуальною тематикою. Саме на захист проектів припадає 80 % балів від загальної кількості. Адже саме на цьому етапі учні розкривають своє вміння виступати на публіці, доводити свої думки та погляди, давати відповіді на запитання журі.
Написання екологічного проекту – це кропітка та нелегка праця учня та вчителя. Проект повинен містити результати лабораторних, польових чи теоретичних досліджень, які були отримані особисто учасником олімпіади. Це не повинно бути представлення огляду літературних джерел чи інформації з Інтернету. Написання екологічного проекту - довготривалий в часі процес, який також залежить від співпраці загальноосвітнього навчального закладу з вищими навчальними закладами та організаціями, на базі яких можна проводити дослідження та отримувати кваліфіковану наукову допомогу.
Так праця наших учителів та учнів також не пройшла даремно і вони зайняли ІІІ місця в обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології. Це Явтушенко Юлія, учениця 10 класу Кагарлицької загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 3, вчитель Добровольська Надія Миколаївна. Юлія виступала з проектом «Сонячні батареї – екологічно чиста енергія» під час захисту якого продемонструвала сонячні батареї власного конструювання.
 На області наш район також представляв Згура Назар, учень Стайківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів, вчитель Гладка Тамара Віталіївна, який виступив з проектом «Відтворення лісів на засадах екологічно-зорієнтованого лісництва» де розкрив діяльність учнів своєї школи в напрямку відтворення лісів та укріплення берегів річки Дніпро.

Вітаємо призерів та їхніх наставників. Бажаємо здоров’я, наснаги та творчих здобутків.


Немає коментарів: